Helpers voor in de sportschool

De reden dat mensen naar de sportschool gaan, kan verschillen van persoon tot persoon. De ene wil wat gewicht verliezen, iemand anders wil aan zijn conditie werken. Maar het gros van de mensheid gaat naar de sportschool om spieren te kweken. Het kunnen grote, duidelijke spieren zijn, of spieren die wat minder snel opvallen: je kweekt het in een sportschool. Er zijn vele producten op markt die hierbij kunnen helpen. In deze blog staan er twee genoemd die jou kunnen helpen om het droomlichaam te krijgen.

Fatburners

Het eerste product is een fatburner. Dit is niet het bekendste product op de markt, maar eigenlijk zegt de naam al alles: het product helpt met afvallen. Fatburners zijn er in verschillende soorten, zoals als poeder, pillen en als een liquid, die allemaal op een andere manier van elkaar verschillen. Deze verschillen komen voornamelijk door de samenstelling van de ingrediënten en voedingsstoffen waar het uit bestaat. Het product hoort als aanvulling op een normaal dieet gebruikt te worden. De gebruiker hoort, naast het innemen van fatburners, wel nog te sporten en op hun eten te letten. Fatburners kunnen het best ingenomen worden voor de work-out of ongeveer een halfuur voor het ontbijt.

Fatburners werken door middel van het stimuleren van de verbranding van vet. De ingrediënten waaruit het bestaat, zorgen ervoor dat de stofwisseling versneld wordt. Dit zorgt ervoor dat er extra calorieën verbrandt worden en het zorgt voor en verminderd hongergevoel. Fatburners kunnen daarnaast meer energie geven, waardoor er weer meer calorieën verbrandt kunnen worden. Alle aspecten helpen mee om gewicht te verliezen.

Eiwitpoeder

Iedere sporter heeft gehoord over eiwitpoeder en waarom het belangrijk is om hier genoeg van in te nemen. Het draagt namelijk bij aan spierherstel en spiergroei. Dit is  belangrijk omdat sporten ervoor zorgt dat er scheurtjes in spieren komen. Het innemen van eiwitpoeder helpt om dit te herstellen, zodat er minder snel blessures en ongelukken kunnen ontstaan.

Eiwitpoeder heeft een hoge concentratie eiwitten. Er zijn verschillende eiwitten, en zo zijn er ook verschillende soorten eiwitpoeders. Dit zijn bijvoorbeeld whey eiwitpoeder, plantaardig poeder of lactosevrij eiwitpoeder. Wat het beste eiwitpoeder is, dat verschilt per persoon. Het ligt aan de mate van oplosbaarheid van het poeder zelf en de mate van opname door het lichaam. Het aminozuurprofiel is hierin belangrijk om mee te nemen, aangezien het lichaam sommige aminozuren niet kan aanmaken. Deze zijn dus belangrijk om in te nemen door middel van voedsel of eiwitpoeder.

Wil je gezond spieren kweken? Dan kunnen House of nutrition fatburners en eiwitpoeder een goede aanvulling zijn om een goed dieet en work-out regime.